Ja då var det dags att skriva lite igen. Nu har jag testat olika lösningar hela dagen. Det jag kommit fram till är att det går alldeles utmärkt att få in plastfilmen på displayerna som finns på Elfa, oavsett om det är en med eller utan bakgrundsbelysning. Det går att få in dom utan att man behöver ta isär sin display om man har en med bakgrundsbelysning har man det inte så måste den isär för att ta bort en typ silverfolietejp som sitter på baksidan för annars så lyser det inte igenom. Jag har också testat att lägga in en plastfilm på dom små lcdtempdisplayerna, och det fungerar även det. Det är bara det att där har jag ett litet problem, så fort jag tänder belysningen så får jag en temperaturökning på ca 20 grader. Jag håller på att försöka lista ut vad det kan bero på och mottager med tacksamhet alla förslag. Det jag också har testat är att det går att använda en och sammainverter till att få flera olika plastfilmsbitar att lysa, det går också att sätta en individuell strömbrytare till varje om man av någon anledning skulle vilja stänga av dom en och en. Jag gjorde som så att jag lödde fast konvertern på en bit experimentplatta och lödde dit ett par bitar stiftkontakter så att man lätt kan ansluta sina fläktar med hjälp av små kontakter och kablar från ex vis en gammal skrotad pc’s HDled kabel, för där sitter det ju redan kontakt på som passar. Jag undrar också över om det är någon som vet vad det sitter på displayerna med bakgrundsbelysning som gör att det på dom inte lyser så starkt igenom?? På den utan och på dom små temp LCDerna så lyser det mycket bättre, förmodligen något reflexfilter eller så, men jag vill inte pillra isär dom för mycket.

         

Här är lite bilder på hur jag löste inverter kopplingarna. Det jag efter mycket funderande använde mig av till att ansluta strömmen till plastfilmen, var en gammal kontakt till dom gamla stora diskettstationerna. Jag gjorde som så att jag skar av kontakten i en bredd motsvarande 4st kontaktbleck och sen tog jag ur det som satt i mitten. Efter det så pillade jag lite försiktigt ut kontakterna på ena sidan för att få lite bättre spänn i kontakten (plastfilmen är inte lika tjock som kontaktblecket på den gamla diskettstationen). Sedan så var det bara att löda på en kabel med en kontakt i ena änden för att det skulle bli lätt att ansluta den. Hoppas att det går att se på ett ungefär hur jag gjort, har en lite sunkig kamera dags att investera i en bättre.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska jag ska gå in på så det får väl räcka för den här gången. Om det är någon som har några funderingar eller tips så är det bara att höra av sig.

OBS att dom lyser mera blått än vad bilderna visar.

Mvh

Clarre

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.